Verhaal van Pyoen


Oprichting & achtergrond

In 2009 heeft gezondheids- en communicatie wetenschapper Mariëlle F. Houben – Vaessen de stap gezet een eigen bedrijf te starten. Met nagenoeg twintig jaar ervaring als beleids- en communicatieadviseur, manager in de gezondheidszorg, overheid en de commerciële sector, heeft ze een eigen visie en aanpak ontwikkeld. Als bevlogen en resultaatgerichte professional versterkt Mariëlle F. Houben – Vaessen, oprichtster en eigenaar van Pyoen Advies & Management, de communicatiekracht van haar opdrachtgever.    


Naam PYOEN

De naam Pyoen [eigenwijs, chique en krachtig] is afgeleid van de pioenroos, een opvallende, sterke en eeuwige plant die zich voorbeeldig kan ontwikkelen. Deze vaste plant is de onbetwiste kampioen van de zomerborder. Deze plant staat symbool voor de P-filosofie van mijn bedrijf namelijk Professioneel, Passie & Puur. Pyoen inspireert en geeft nieuwe energie.

De naam PYOEN is onder depotnummer 1190845 gedeponeerd bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Het merk Pyoen® is in het merkenregister opgenomen.


Sponsoring door Pyoen

‘Wat ik doe voor de maatschappij, komt uit mijn hart’, citeert Mariëlle Houben. Ook als ondernemer houdt ze vast aan haar stelling. Ze vindt dat mensen in het arbeidsleven erg nuttig kunnen zijn voor maatschappelijke activiteiten, omdat ze kennis, ervaring en contacten hebben die van pas komen voor mensen die aan de zijlijn staan. Naast haar drukke werk heeft Mariëlle Houben een aantal nevenfuncties vervuld bij verenigingen, scholen, goede doelen en maatschappelijke instellingen. Ze zet haar talenten in voor haar werk én ook voor de samenleving. Zowel op bestuurlijk vlak als operationele ondersteuning is ze nog steeds volop betrokken bij maatschappelijke activiteiten.